progecad prodaja legalnog software-a
portal www.systempro.rs
Za kupovinu, i preuzimanje programa, preko sajta neophodna je registracija.

kupite legalan CAD program, prodaja
Registrujte se i preuzmite besplatnu
vremenski ograničenu
verziju ProgeCAD-a
kupite legalan CAD program, prodaja
  www.progecad.rs

Media


Pristupačan program za tehničko crtanje
Časopis Mikro, Januar 2008

Program progeCAD 2008 pruža korisnicima najveći deo mogućnosti znatno skupljih aplikacija

Dušan Kovačević

Odavno se rad na tehničkim crtežima praktično ne može ni zamisliti bez računara. Metod CAD (Computer Aided Design) nastao je pre više od pedeset godina, ali je širem krugu korisnika postao dostupan u prvoj polovini osamdesetih prošloga veka, kada je osnovana najvažnija kompanija za razvoj ovakvog softvera za personalne računare Autodesk – ona je pre tačno 25 godina predstavila i prvu verziju svog programa za tehničko crtanje AutoCAD. CAD se danas najčešće koristi za detaljno izrađivanje 3D modela i 2D crteža komponenata, ali i za oblikovanje izgleda gotovih proizvoda, pre svega zbog nižih troškova razvoja i skraćenog ciklusa rada na novim rešenjima.
Pored AutoCAD-a, koji je svakako i najprestižnija alatka ove namene, postoje i brojni srodni programi drugih firmi. Ovoga puta smo testirali program progeCAD 2008, u naprednijoj verziji Pro.
Iako je instalaciona procedura protekla bez ikakvih problema, moramo napomenuti da je ona trajala iznimno dugo čak i na našoj zaista moćnoj konfiguraciji za testiranje. Objašnjenje za to je, međutim, jednostavno: tokom instaliranja se na čvrsti disk kopira veliki broj modula i drugih dodataka neophodnih za udobniji rad u programu, a oni su komprimovani u instalacionoj datoteci radi uštede prostora. Posle instalacije se automatski aktivirao čarobnjak, koji je na Web lokaciji proizvođača pronašao ažurniju verziju aplikacije i ponudio njeno preuzimanje. Dopalo nam se što tokom ovog procesa aplikacija nije preuzimana u celini, već su učitani samo nadograđeni moduli, što umnogome skraćuje ovu proceduru. Uz progeCAD 2008 se automatski instaliraju i programi Autodesk DWF Writer 2 i Autodesk DWF Viewer 6.0, kao i Visual Basic for Applications ukoliko već nije instaliran u računaru.

Program je zasnovan na tehnologiji IntelliCAD 6.4, namenjenoj postizanju pune kompatibilnosti s datotekama nastalim u gotovo svim verzijama AutoCAD-a, uključujući i najnoviju, a to je nesporno velika pogodnost, budući da ta aplikacija ipak predstavlja standard u ovoj oblasti i da Autodesk neprestano pomera granice uvođenjem novih rešenja. Uz to, instaliranje dva pomenuta programa će dodatno doprineti kompatibilnosti i možete biti sigurni da vaš posao neće nimalo trpeti zbog korišćenja "alternativnog" programa. ProgeCAD se može „naučiti“ da koristi standardne prečice i komande AutoCAD-a, a proizvođač isporučuje i opcione ikonice i izgled menija tako da će program i izgledati kao mnogo poznatija aplikacija.

Kada se progeCAD 2008 pokrene, otvara se prozor za odabir područja primene CAD programa, posle čega će program učitati isključivo one biblioteke koje se koriste u toj oblasti i tako radnu memoriju osloboditi izlišnih modula. Na raspolaganju su arhitektura, elektrotehnika (dijagrami i strukture), mehanika, dinamika, pneumatika i podoblast Kitchen 3D za uređenje prostora.
Da ne biste pomislili da "progeCAD" ne nudi ništa novo u odnosu na AutoCAD i druge programe slične namene, nabrojaćemo i neke njegove dodatne mogućnosti. U verziji Pro je, između ostalog, omogućeno pretvaranje PDF datoteka u DWG crteže, a podržani su i neki noviji algoritmi za kompresovanje fotografija poput standarda JPEG 2000, kao i ECW, ali i pomoćna tehnologija Redline & Markup za olakšan unos teksta i geometrijskih oblika u crteže.
Probnu verziju programa progeCAD uvrstili smo i na prateći disk uz ovaj broj časopisa Mikro, a nju ćete moći da koristite tokom 30-dnevnog probnog perioda; ukoliko vam se dopadne, moraćete kupiti legalno, licencirano izdanje. Verzija Smart sadrži nešto manje mogućnosti od paketa Pro koji smo testirali, ali se ona može koristiti bez ikakvih ograničenja za ličnu upotrebu.
Iako nudi veliki broj mogućnosti programa AutoCAD i punu kompatibilnost s njim, progeCAD to radi po znatno nižoj ceni i stoga je to veoma dobar izbor u ovoj oblasti.


Desetinama puta jeftinija alternativa za AutoCAD
Svet kompjutera, 2008.

Zoran Kašić


"... ProgeSOFT je odradio dobar posao. Ponudio je tržištu CAD alat koji mnogo pruža onima koji su spremni da se odreknu pojedinih ugodnosti na koje ih je navikao AutoCAD. Period navikavanja je relativno kratak – iskusnom korisniku AutoCAD-a nije potrebno više od jednog do dva dana da se prilagodi okruženju ProgeCAD-a. Naravno, ostaje još puno prostora za unapređenje ovog paketa, na čemu ProgeSOFT neprekidno radi – svakih nekoliko nedelja izlazi ispravljena ili unapređena verzija.
Kao što smo rekli, ProgeCAD je visokokompatibilan sa AutoCAD-om, ali isto tako i sa vašim novčanikom. Cena profesionalne verzije ProgeCAD-a 2008 je bezmalo 15 puta niža od cene pune verzije AutoCAD-a 2008, dok je slabija, Standard verzija približno 25 puta jeftinija.
Kada se uzmu u obzir mogućnosti, cena ProgeCAD-a 2008, kompatibilnost sa AutoCAD-om, kao i kompatibilnost sa Windows Vistom, može se reći da ProgeCAD 2008 predstavlja idealno rešenje za projektne biroe kojima je potreban legalan, funkcionalan i krajnje jeftin CAD program."ProgeSoft IntelliCAD - ProgeCAD
BUILD magazin br. 4, decembar 2007.


Danas je kod nas skoro nemoguće zamisliti rad u arhitektonskoj praksi bez AutoCAD-a. Uprkos činjenici da postoje i daleko specijalizovaniji paketi, DWG crteži ostaju najzastupljeniji, i korišćenje ovog AutoCAD formata obično je garancija da neće biti problema pri kretanju crteža od ruke do ruke. Međutim, visoka cena programa je u procesu legalizacije softvera stavila mnoge firme u nezgodan položaj, i to ne samo kod nas, a kupovina više licenci je često nezamisliva
Softver po imenu IntelliCAD razvijao se do pre neku godinu, kada je pravo na njegovo dalje razvijanje otkupilo više firmi. Načinjen je interesantan korak – postojećem kodu je dodat interfejs identičan AutoCAD-u, i time praktično napravljen klon koji se koristi na potpuno isti način, sa istovetnim komandama, s tim da je cena programa par desetina puta niža!
ProgeSoft je u ovome za sada otišao najdalje – program po imenu ProgeCAD pored identičnog prozora i istih komandi sadrži i praktično istovetne ikone, imena paleta i njihov raspored... Komande čija imena nisu smela da se preslikaju slove drugačije, ali se mogu pozivati istim skraćenicama, npr: Offset se naziva Parallel, ali je skraćenica – O; alatka Osnap se ovde naziva Esnap, ali se može konfigurisati komandom OS.
ProgeCAD objedinjuje neke komponente u po jedan dijalog. Na primer, upravljanje slojevima (Layers), ravnima (UCS), blokovima (Blocks), projekcijama (Views), kao i tipovima linija i kota, smešteno je u jedan prozor – CAD Explorer. Ovim se izbegava uzastopno zatvaranje nekih prozora i otvaranje novih.
Program koristi standardni DWG format i lako učitava crteže rađene u AutoCAD-u. ProgeSoft je pratio razvoj DWG-a u potpunosti, te ProgeCAD ne samo da otvara svaki DWG fajl, već i snima u format za bilo koju raniju verziju AutoCAD-a – od ver.2.5 do 2008.
Pri otvaranju i snimanju fajlova snimljenih u AutoCAD-u ili Architectural Desktop-u, a koji sadrže objekte koje interno ne podržava, ProgeCAD se ponaša nedestruktivno – ukoliko naiđe na takav objekat, on će ga samo naznačiti simbolom, a ostatak crteža prikazaće normalno. Funkcija Save će takođe zadržati ove objekte, tako da se oni normalno otvaraju u matičnom programu.
Aktuelna verzija ProgeCAD-a je 2008. Ova verzija je sa sobom donela i podršku za Windows Vistu, kao i novi PLOT prozor sličniji onom u AutoCAD-u. Ukratko, predstavljeno rešenje ProgeSoft-a je najbolji način za legalizaciju bez trnja.PROGESOFT INTELLICAD SRBIJA - ovlašćeni ProgeCAD prodavac SISTEM PRO BEOGRAD
 


Prijava za bilten
www.systempro.rs

Serbian Yellow Pages - Srpski poslovni imenik, Serbian Business 
Directory


Copyright © SISTEM PRO D.O.O. 2019
Design & Programming by: Stevan Stevic